Inspraak over nieuwe OV-concessie bussen begonnen

Foto: Flickr / Nicky Boogaard

Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam heeft onlangs het ontwerp van het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar busvervoer in Zaanstreek-Waterland vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Tot en met 14 juli ligt het ontwerpprogramma ter inzage en kunnen inwoners, bedrijven en belangenorganisaties een reactie indienen.

De huidige afspraken over het busvervoer lopen in december 2021 af. In het voorlopige PvE voor een nieuw contract staat waaraan een toekomstig vervoerbedrijf minimaal moet voldoen. De in een consultatieronde verzamelde wensen van reizigers en inwoners en van de betrokken gemeenten zijn er ook zo goed mogelijk in meegenomen. Uit de enquête die inwoners van Zaanstad invulden blijkt dat bij hen punctualiteit bovenaan staat wat de wensen betreft.

Het huidige aanbod aan OV wordt gewaardeerd, maar in de toekomst moet ook rekening worden gehouden met zaken als duurzaamheid. Het streven is om te komen tot een hogere kwaliteit van de dienstverlening, nieuwe vormen van vervoer zoals aan deelfietsen en deelauto’s en de nieuwe vervoerder moet er bovendien voor zorgen dat er vanaf 2025 alleen nog maar schone bussen rijden, elektrische bijvoorbeeld. Ook vindt nog afstemming plaats met de provincie over lijnen van en naar het concessiegebied Zaanstreek-Waterland.

Hoe te reageren

Alle reacties en adviezen die binnenkomen op het concept van het PvE komen (anoniem) in een zogenoemde Reactienota. Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio neemt deze nota mee bij de besluitvorming dit najaar. Het ontwerp van het PvE kunt u hier downloaden of het ook aanvragen via [email protected] of via het secretariaat van de Vervoerregio, tel. (020) 273700. Reageren kan via een e-mail naar [email protected]. U kunt ook een schriftelijke reactie sturen naar Vervoerregio Amsterdam, onder vermelding van Inspraak concessie Zaanstreek-Waterland, Postbus 626,1000 AP Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen