Eigenaar Sade Center in Zaandam vecht faillissement aan

Foto: Google Street View

Eigenaar Ferdi Kilic vecht het faillissement van zijn Sade Center aan de Mahoniehout in Zaandam aan, zo laat hij weten in een reactie op ons bericht over het bankroet.

Dat het bedrijf falliet is verklaard klopt volgens hem niet en daar melding van maken ‘is zeer schadelijk voor ons imago’. Kilic eist per direct een rectificatie. In Nederland worden alle uitgesproken faillissementen gepubliceerd in het Centraal Insolventieregister. Wij maakten deze screenshot van de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland en de opname in het register.

 

 

 

De Faillissementswet kent de mogelijkheid van verzet en hoger beroep. Daarvoor moet een ondernemer wel meteen actie ondernemen. De rechter moet kunnen vaststellen dat niet (langer) sprake is van wanbetaling. Na een faillietverklaring wordt door de curator onmiddellijk onderzocht of een bedrijf nog gered kan worden, bijvoorbeeld door het aantrekken van kapitaal waarmee schuldeisers kunnen worden betaald. Het gaat daarbij niet alleen om de schuldeisers die het faillisement hebben aangevraagd, maar om iedereen die zich met een vordering bij de curator heeft gemeld. Als niet alle schulden betaald zijn of er een betalingsregelig voor op schrift gesteld is, blijft het faillissement in stand.

Zo lang het verzet of hoger beroep loopt, mag de curator in principe geen ingrijpende maatregelen nemen die in feite het einde van de onderneming zouden betekenen, zoals het ontslaan van personeel. Om verder oplopende schulden te voorkomen zal de curator in sommige gevallen echter toch moeten handelen en die beslissingen blijven in stand, ook als het faillissement uiteindelijk niet doorgaat en er een doorstart wordt gemaakt. Zowel het verzet als het hoger beroep dienen op korte termijn door een advocaat aanhangig worden gemaakt.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen