Regio ziet nieuwe WW-uitkeringen met bijna 74 procent oplopen

Foto: Pixabay / Tumisu

Het UWV registreerde eind maart 250.400 lopende WW-uitkeringen, wat een toename van 10.200 betekent ten opzichte van februari (een plus van 4,3 procent). In Zaanstreek – Waterland was de stijging van het aantal nieuwe uitkeringen 73,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Er werden er 814 toegekend.

Bron: UW

 

 

 

Over het hele land werden in maart 37.800 nieuwe uitkeringen toegekend en 27.600 uitkeringen beƫindigd, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. In het tweede deel van de maand vielen er vooral zware klappen in de horeca en de catering en in de uitzendbranche. In april zal dat naar verwachting nog erger worden.

Vooral jongeren de klos

Het aatal nieuwe WW-uitkeringen ten opzichte van maart vorig jaar vertoont als gevolg van de coronacrisis een stijging van 53 procent, waar onze regio dus flink bovenuit steekt. Alle leeftijdsgroepen laten een toename van het aantal nieuwe uitkeringen zien, maar bij jongeren tot 25 jaar is deze groei het sterkst. Ten opzichte van maart vorig jaar is sprake van meer dan een verdrievoudiging van het aantal toegekende WW-uitkeringen. Toen ging het om 2400 nieuwe uitkeringen aan jongeren, nu om 7500. Bij het merendeel van de sectoren was een somberder beeld van de arbeidsmarkt te zien, maar een bovengemiddeld sterke stijging vertonen horeca en catering (plus 224 procent, 4400 uitkeringen), uitzendbedrijven (plus 143 procent, 9450 uitkeringen) en de cultuursector (plus 94 procent, 540 uitkeringen).

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen