IJscuypje in Wormerveer morgen weer open als afhaalloket

Foto: Facebook / IJscuypje Wormerveer

IJscuypje in Wormerveer gaat morgen weer open als afhaalloket. De zaak wordt geopend van dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 20:00 uur voor het afhalen van ijs. Uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden als gevolg van het coronavirus.

Dat betekent dat aan de Krommenieërweg 16 ijs dat wordt afgehaald absoluut niet mag worden opgegeten in de winkel of eromheen – ook niet op het bankje voor de deur. Klanten dienen het in de auto of op de fiets mee naar huis te nemen of onderweg op te eten. Er mag slechts één klant tegelijk de winkel binnen, met uitzondering van een volwassene met een jong kind. Er worden alleen pin- en contactloze betalingen geaccepteerd. Buiten de winkel moet anderhalve meter afstand in acht worden genomen en alle aanwijzingen van het personeel dienen meteen te worden opgevolgd. IJs zal alleen verkrijgbaar zijn in bakjes, dus niet in hoorntjes. Er zitten een lepeltje en een servetje bij.

Geheel contactloos

In de winkel hangt een doorzichtig zeil voor de vitrine. Aan de kassakant kan betaald worden via een luikje en daar wordt ook het ijs contactloos overhandigd. Voor de deur is aangegeven waar u wel en niet mag staan in verband met de verplichte minimale afstand tot elkaar. Het personeel zal regelmatig de winkel ontsmetten en werkt met handschoenen aan, die regelmatig vervangen worden. Door al deze voorzorgsmaatregelen zou een ambachtelijk ijsje er het komende – warme – weekeinde weer in moeten zitten voor de liefhebbers in het dorp.

 

Reacties