Ouderenuurtje AH door het hele land een succes

Foto: Flickr / FaceMePLS

Het ouderenuurtje in de supermarkt slaat aan bij Albert Heijn, is de eerste indruk bij de supermarktketen. Een woordvoerder laat weten dat er voldoende behoefte lijkt te zijn. Albert Heijn hield vandaag tussen 07:00 en 08:00 uur het eerste ouderenuurtje, zonder klanten jonger dan 70 jaar.

‘We krijgen vanuit het hele land positieve signalen van ouderen en managers,’ aldus een woordvoerder van Albert Heijn in Zaandam. ‘Veel oudere klanten bedanken medewerkers en leidinggevenden.’ De doelgroep vindt het prettig om voor de grote klantenstroom uit te kunnen gaan: ‘Behalve een kans op besmetting van mens op mens, is er ook een kans op besmetting via oppervlaktes. Omdat die mogelijk kleiner is als de supermarkt net negen uur dicht is geweest, vinden oudere klanten het een prettig idee dat zij dan hun boodschappen kunnen doen.’

Tot nader order van kracht

Albert Heijn monitort hoeveel gebruik er wordt gemaakt van het ouderenuurtje. Het beleid blijft van kracht tot nader order. Afzonderlijke filialen van Jumbo begonnen vorige week al met een ouderenuurtje in de ochtend. Lidl werkt sinds vandaagf met aparte ouderenkassa’s en de supermarktketen Deen heeft de openingsuren verruimd om de klantenstroom beter te spreiden.

Reacties