Oproep aan vastgoedbeheerder: herstel schade plofkraak Poelenburg

Foto: Google Street View

De Klankbordgroep Poelenburg (KBG) heeft vastgoedbeheerder Vastibius II in Amsterdam aangeschreven om de schade die een plofkraak op 20 november heeft aangericht in de Lobeliusstraat te herstellen.

Door de explosieven die bij de mislukte poging om een geldautomaat te kraken zijn gebruikt is ernstige schade ontstaan aan de panden en aan de overkapping. De KBG heeft van de Nederlandse Vereniging van Banken begrepen dat er vooralsnog geen plannen zijn om een nieuwe geldautomaat in de winkelstrip te installeren. De beheerder van de panden wordt daarom vriendelijk doch dringend verzocht om de zaak op te knappen.

‘De wijk Poelenburg wordt nogal eens beschouwd als een achterstandswijk. Reeds geruime tijd spant de gemeente Zaanstad zich in om het niveau en het aanzien van de wijk te verbeteren. Door een vanzelfsprekend ongewenste gebeurtenis als de plofkraak is het aanzien van de winkelstrip geschaad en zijn gebouw en overkapping in het ongerede geraakt. Bewoners stellen veel prijs op herstel van de schade,’ schrijft secretaris Gertjan Welgemoed van de wijkvereniging.

De ravage net na de nachtelijke plofkraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen