FNV ‘woedend’ op Albert Heijn: misleiding eigen personeel

Foto: Google Street View

De FNV zegt van meerdere kanten signalen te krijgen dat Albert Heijn de eigen medewerkers misleidt. Via een intern kanaal zou de directie ten onrechte de boodschap verspreiden dat vakbondsleden hebben ingestemd met een nieuwe supermarkt-CAO. De FNV liep in december weg van de onderhandelingstafel omdat de bond voorstel van de werkgevers onvoldoende vond.

‘Het lijkt er op dat de supermarkt op deze manier een hele slechte CAO wil doorduwen. Leden van het CNV hebben namelijk nog vier dagen de tijd om deze slechte deal weg te stemmen,’ zegt FNV-bestuurder Mari Martens op de eigen website. De FNV is ‘woest’ over de actie van de supermarkt: ‘Zo’n brutale manier van je eigen mensen misleiden heb ik echt nog nooit mee gemaakt. Het is tekenend voor de manier waarop de directie het personeel in de supermarkt respecteert en waardeert.’

De vakbond roept Albert Heijn op om vandaag nog hun medewerkers goed te informeren over de CAO en de stemmingsprocedure. De voorgestelde CAO gaat uit van een ‘schamele’ loonsverhoging van 2,5 procent. Leden van het CNV kunnen nog tot 14 januari over de overeenkomst die het Christelijk Nationaal Vakverbond heeft geaccepteerd stemmen; de Federatie Nederlandse Vakbeweging is mordicus tegen. Ook het feit dat roosters heel kort van tevoren nog mogen worden aangepast is die laatste bond een doorn in het oog.

Reacties