TechGrounds opent in maart de deuren in Poelenburg

Foto: Goodfreephotos.com

De eerste TechGrounds-vestiging in Nederland werd op 12 december geopend aan het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West en in maart volgt de tweede in Zaandam, in Poelenburg. De tech-hub wil leerlingen uit kwetsbare wijken de ICT intrekken en zo de diversiteit in die sector vergroten. Het initiatief is overgewaaid uit België.

TechGrounds komt voort uit de succesvolle programmeerschool en incubator MolenGeek in de Brusselse wijk Molenbeek. Deelname is gratis en er is geen vooropleiding vereist.  TechGrounds biedt een uitgebreid tech-opleidingsprogramma met daarin een codeerschool, IT-opleidingen, een incubator en een co-working space. Kandidaten worden in de aanloop naar de afronding van hun opleiding actief gematcht met deelnemende partners. Het project wordt gesteund door Booking.com, Rabobank, TomTom, JPMorgan, het opleidingsfonds CA-ICT, het UWV en de Europese Unie en werkt samen met Amazon Web Services (AWS). TechGrounds biedt deelnemers perspectief op een succesvolle toekomst aan en aan de andere kant gaan de bedrijven het tekort aan tech-talent te lijf.

Sinds oktober vorig jaar draait het AWS re/Start-programma op volle toeren met een eerste klas met 24 kandidaten. Mensen zonder baan worden in drie maanden tijd opgeleid tot Junior AWS Cloud Operations medewerker. De kandidaten maken zich op om na afronding van hun opleiding gematcht te worden aan bedrijven zoals Booking.com, Rabobank, Randstad, PostNL, Hema, Mobiquity en Dept.

 

 

Reacties