Brussels concept MolenGeek ook uitgerold in Poelenburg

Foto: Facebook / MolenGeek

Het Belgische concept MolenGeek waarmee mensen de kans krijgen om een idee uit te werken tot een eigen bedrijf én leren om te programmeren wordt ook hier uitgerold, om te beginnen in Amsterdam Nieuw West en in Poelenburg. Dat gebeurt onder de naam TechGrounds.

De Brusselse tech-hub uit het stadsdeel Molenbeek opent in september de eerste franchise vestiging in Amsterdam en de tweede komt in het Zaandamse stadsdeel. Het MolenGeek concept omvat een co-working space en een ‘codeerschool’. Wijkbewoners met een plan zijn er welkom om hun droom te realiseren ongeacht leeftijd, achtergrond, opleiding, geslacht of competentie. Deze manier van werken biedt mensen een laagdrempelige kans om de techwereld in te stromen.

Geld van Google

Het Amerikaanse Google is een van de investeerders in MolenGeek en ook Samsung heeft er geld in gestoken. Het uiteindelijke doel is om de sociale cohesie in een wijk aan te verbeteren maar vooral om getalenteerde jongeren digitale vaardigheden bij te brengen. Dat lukt in de Belgische hoofdstad wonderwel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen