Twijfels bij POV over commerciële verhuur Monet Atelier

Foto: Tripadvisor / Stichting Monet

De POV vraagt zich af of de commerciële verhuur van het Monet Atelier door de Stichting Monet wel door de beugel kan. In de laatste nieuwsbrief van de organisatie wordt de ruimte aan de Zaan aangeprezen als een toplocatie voor feesten, vergaderingen en bijeenkomsten. Maar is dat gezien de jaarlijkse subsidie van 30.000 euro voor het Monet Atelier wel eerlijk ten opzichte van de ondernemers die ook ruimtes verhuren voor dat doel?

De Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft er grote twijfels over. De Stichting Monet huurt sinds enige tijd een extra ruimte in het Luchthuis en daardoor kan het Monet Atelier in de verhuur. Op de website van de stichting wordt het Monet Atelier aangeprezen als de plek waar de replica’s te zien zijn van de 25 Zaanse schilderijen van Claude Monet uit 1871. ‘Maar het Monet Atelier is veel meer dan een presentatieruimte. Het atelier is een zich voortdurend ontwikkelende, inspirerende locatie, een broedplaats voor nieuwe ideeën en een trefpunt voor liefhebbers van Monet. Het fungeert als informatiepunt en kenniscentrum over Monet in Zaandam, het startpunt voor Monet Wandelingen, de locatie voor verder onderzoek naar de relatie tussen Monet en Zaandam, schilderworkshops en lezingen,’ aldus de tekst. De stichting heeft nu de Zaankamer op de begane grond en grenzend aan het Monet Atelier in gebruik genomen. De verhuur ging tot nu toe onder de noemer ‘Theehuis van Monet‘. 

Mag het wel?

‘Het prachtige Atelier aan de Zaan is het hele jaar te huur voor feesten, vergaderingen en bijeenkomsten. U heeft de mogelijkheid om omringd door de werken van Claude Monet te vergaderen, te werken of een mooie bijeenkomst te houden. Loopafstand van het centrum en het station. Catering kan door ons geregeld worden. Het MonetAtelier is geschikt voor vergaderingen tot ongeveer veertien personen. Ook kleine feestjes, partijtjes & workshops zijn mogelijk,’ aldus de nieuwsbrief. Die deed bij POV-raadslid en oud-horecaman Ton Brekelmans de nodige vragen opwellen. Heeft de Stichting Monet bijvoorbeeld wel een horecaexploitatievergunning en mogen in de ruimte aan de Zaan volgens het bestemmingsplan wel horeca-activiteiten plaatshebben? Via schriftelijke vragen aan het college wil de POV er duidelijkheid over krijgen. 

Reacties