Intertoys via Britse en Portugese handen terug bij Blokker

Foto: Pexels / Magda Ehlers

Eigenaar Michiel Witteveen van de tot Mirage Retail Group omgedoopte Blokker Holding gaat de speelgoedwinkels Intertoys en Maxi Toys weer overnemen van het Portugese investeringsfonds Green Swan. Die kocht de failliete boedel een half jaar geleden van het Britse Alteri, ruim een jaar nadat die investeringsmaatschappij de speelgoedketen van Blokker had overgenomen voor het symbolische bedrag van één euro. Bedragen worden nu niet genoemd.

Volgens Witteveen kunnen alle medewerkers hun baan houden na de overname en is er geen sprake van nieuwe winkelsluitingen. Momenteel werken er in Nederland rond 1100 mensen bij Intertoys en 1250 bij Maxi Toys. Voor de faillissement waren dat er 3500. Green Swan sloot eerder dit jaar alle minder rendabele vestigingen zoals die in Wormerveer en het filiaal van Bart Smit in Assendelft. Intertoys op de Gedempte Gracht in Zaandam bleef open. De keten telde voorheen 286 winkels waaronder zo’n 100 van franchisenemers, die buiten het faillissement bleven. Dat gold voor de vestigingen in Krommenie en Koog aan de Zaan. In Wormerveer is inmiddels een nieuwe speelgoedwinkel gekomen in het voormalige pand van Intertoys: daar opende Bears and Buddies Toys vorige maand de deuren.

Grootse plannen

Topman Paulo Andrez van Green Swan had eerder dit jaar nog grootse plannen met Intertoys. Hij wilde aan de ene kant vol inzetten op online verkopen en aan de andere kant de fysieke winkels ombouwen tot belevingswerelden voor kinderen met escaperooms in de grotere filialen en 3D-printers om ter plekke poppen te fabriceren. Ook zouden klanten er spullen moeten kunnen huren voor kinderfeestjes. Welke plannen Witteveen met de winkels heeft is nog niet bekend.

 

Reacties