Speelgoedwinkels Wormerveer en Assendelft gaan sluiten

Foto: Google Street View

Intertoys Wormerveer en Bart Smit Assendelft sluiten de deuren; Intertoys Zaandam blijft open. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan neemt de Nederlandse keten in afgeslankte vorm over, waardoor tussen 1000 en 1500 van de 3200 medewerkers voor wie al ontslag was aangevraagd hun baan toch kunnen behouden. Maar in de beide Zaandorpen is het voor hen voorbij.

De overname verandert niets aan de status van de oude cadeaukaarten van Intertoys, die blijven ongeldig en dat blijft zo. Na het faillissement gaf Intertoys de klanten de gelegenheid nog een aantal dagen cadeaukaarten in te wisselen. Er stond toen nog zo’n miljoen euro uit via die bonnen. Wat de overname van Intertoys betekent voor de franchisenemers is nog niet duidelijk.

Franchisers moeten eigen keuzes maken

De speelgoedwinkels in Krommenie en Koog aan de Zaan blijven zoals het er nu uitziet open, maar in welke vorm is nog niet uitgekristalliseerd. Een aantal van de rond 100 franchisers probeert aan te blijven haken bij Intertoys, maar of de nieuwe eigenaren daar voor voelen is nog de vraag.

Reacties

0