Werknemers Evean willen dat directie nu eens écht gaat luisteren

Foto: Pixabay

Zorginstelling Evean eist veel te veel van zijn medewerkers. Die moeten zich in steeds meer bochten wringen om hun werk nog te kunnen doen en worden geacht hun mond te houden in een zwijgcultuur. Zij zijn dat beu. Hun klachten moeten vanaf nu gehoord worden door de directie, meldt de FNV op zijn website. Vandaag wordt namens 800 medewerkers een petitie met deze boodschap aangeboden directeur Lucas Venneman.

Dat gebeurt in de Evean-vestiging Oostergouw aan de Koningin Julianaweg in Zaandam. Het personeel neemt voor hem ook 100 extra oren mee. ‘Omdat Evean geen rekening houdt met zijn mensen, gaat hun privéleven verloren,’ aldus de vakbond. ‘Er zijn minder mensen op de werkvloer sinds de vorige bezuinigingen. De roosters die Evean het huidige personeel daardoor oplegt, vallen niet meer te combineren met een gezinsleven.’ Voor zestien uur werk per week die in twee dagen in te roosteren zijn moeten mensen vier dagen per week beschikbaar zijn. ‘Al deze betrokken medewerkers ervaren dat zij worden geleefd’, zegt bestuurder Armine Kowsari van FNV Zorg & Welzijn. ‘Ondertussen proberen zij wel uit alle macht de kwaliteit van de zorgverlening hoog te houden voor hun cliënten.’

Zwijgcultuur

Binnen Evean heerst de ongeschreven regel om roosterproblemen zelf op te lossen, ten koste van privélevens. Wie andere werktijden wil of op een andere manier voor zichzelf opkomt, zou nóg ongunstiger roosters krijgen. Er komen bij de bond (nog steeds) veel klachten binnen over de zwijgcultuur die daarvan het gevolg is. Bij de zorginstelling werken 4000 mensen op locaties door heel Noord-Holland.

 

Reacties

0