Cadeaukaarten CoolCat kunnen de prullenbak in

Foto: Google Street View

Opnieuw zijn mensen met cadeaukaarten de dupe van een faillissement: er blijkt nog een bedrag van 1.245.000 euro aan dergelijke bonnen voor aankopen bij CoolCat open te staan. Kort nadat het bankroet een feit werd konden klanten die al niet meer inleveren bij de keten.

Consumenten die nog een cadeaukaart hebben liggen kunnen zich melden bij de curator, maar de kans dat zij nog iets terugkrijgen is nihil omdat ze helemaal achteraan de lijst met schuldeisers staan. Voorop lopen het UWV en de Belastingdienst en alleen al bij de fiscus heeft CoolCat nog een schuld van zo’n 4,9 miljoen euro. Huisbankier ING heeft nog leningen uitstaan ter waarde van ruim zeventien miljoen en bovendien stond CoolCat er ten tijde van de ondergang meer dan elf miljoen euro in het rood op betaalrekeningen.

Nog geen sluitingsdatum Zaandam

Executieverkopen in de winkels en via de webwinkel Wehkamp hebben tussen 19 maart en 1 mei twee tot 2,5 miljoen euro opgebracht, zo is gebleken uit het eerste faillissementsverslag. Afgelopen week werd bekend dat de kledingketen alle winkels gaat sluiten en dat er alleen een webshop voor kinderkleren overblijft. Wanneer het doek valt voor het filiaal op de Gedempte Gracht in Zaandam is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen