Een award en info over komende meldplicht energiemaatregelen

Foto: Green Business Club Zaanstad

Televisieweerman Reinier van der Berg reikt maandag 6 mei bij Forbo Flooring in Assendelft de Duurzaan Award uit aan het meest duurzame bedrijf van Zaanstad en vertelt de aanwezing en passant waarom plastic het nieuwe goud is. De uitreiking van de onderscheiding is het hoogtepunt van een avond waarop de aanstaande meldplicht voor energiebesparende maatregelen centraal staat.

Vanaf 1 juli geldt voor bedrijven en instellingen een informatieplicht voor het treffen van energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend. Bedrijven zijn dus verplicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij binnen hun bedrijf hebben getroffen en in de toekomst nog zullen treffen. Deze meldplicht geldt voor een grote groep bedrijven en instellingen.

Informele setting

Tijdens de informele bijeenkomst die de naam Co2 Café heeft gekregen en is opgezet de Green Business Club Zaanstad, de gemeente en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied wordt antwoord gegeven op vragen als ‘moet mijn bedrijf ook aan de meldplicht voldoen?’ en ‘welke stappen moet ik nu nemen?’ Maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen er tips krijgen over nog snellere manieren van verduurzaming.

De avond heeft plaats in de expo-ruimte van Forbo Flooring, die voor de gelegenheid wordt ingericht als een café met onder meer bitterballen en een biertje. Het Co2 Café is vanaf 17:00 uur geopend en sluit om 19:00 uur de deuren. Aanmelden kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen