FNV spreekt van ‘mager’ eindbod voor werkers AH-distributiecentra

Foto: Albert Heijn

FNV Handel is niet tevreden met het eindbod van Albert Heijn met betrekking tot een nieuwe CAO voor de circa 5000 distributiewerkers. De vakbond noemt het loonbod van vijf procent over twee jaar ‘mager’. Op het gebied van werkzekerheid en scholing is een beter resultaat bereikt.

Bij distributiecentra zoals dat in Zaandam zijn veel processen de afgelopen jaren verder gemechaniseerd. ‘Als gevolg van de mechanisatie in de distributiecentra komen huidige functies te vervallen. Distributiewerkers die hierdoor boventallig worden, komen automatisch in aanmerking voor de nieuwe functies of worden binnen het niet-gemechaniseerde gedeelte herplaatst,’ aldus Özcan Colak van FNV Handel. De verlenging van de baangarantie loopt tot 31 december 2023. Ook krijgen distributiewerkers ieder een scholingsbudget van 3000 euro en drie extra scholingsdagen.

Stemmen tot 10 mei

In een verklaring wijst de bond specifiek op de resultaten van moederbedrijf Ahold Delhaize, die zijn omzet in Nederland vorig jaar met 3,7 procent zag stijgen tot meer dan veertien miljard euro en de marge van 4,9 naar vijf procent. Dat maakt volgens de bond de aangeboden loonstijging minder dan waarop was gehoopt. De cao loopt van 15 april 2019 tot en met 14 april 2021. FNV-leden kunnen tot en met donderdag 9 mei stemmen over het eindbod.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen