Uitzendkrachten de klos na opening van nieuw AH-distributiecentrum

Foto: Albert Heijn

Het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam dat begin volgend jaar gaat draaien kan met fors minder mensen toe. Zijn er in het oude pand voor de distributie van houdbare producten nu steeds 100 mensen gelijktijdig aan het werk, in het nieuwe zijn dat er nog maar 30.

Dat meldt Retail News na een rondleiding door het gemechaniseerde distributiecentrum. Alleen de vele uitzendkrachten die bij AH werken zullen dat gaan merken; alle medewerkers in vaste dienst verhuizen mee naar de nieuwe werkplek. Uitzendkrachten maken momenteel 40 procent van het personeel uit. De capaciteit van het regionale distributiecentrum neemt ondanks de personeelsreductie met 50 procent toe en ook zijn er straks door een efficiƫntere belading minder vrachtwagens nodig voor hetzelfde eindresultaat.

Zonnepanelen

Uiteindelijk zal na een gefaseerde overgang het nieuwe distributiecentrum 400 supermarkten gaan bevoorraden. Het 23.000 vierkante meter grote gebouw staat op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. Op het dak komen 6380 zonnepanelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen