Einde van een tijdperk: Blokker in andere handen

Het wat verstopte Blokker-filiaal aan de Vermiljoenweg in Zaandam.
Foto: Google Street View

Topman Michiel Witteveen neemt de winkelketens Blokker en Big Bazar over, zo heeft de Blokker Holding bekendgemaakt zonder er cijfers bij te verstrekken. De familie Blokker zette de verlies lijdende formules eind december formeel in de etalage. Ook Marskramer is bij de deal inbegrepen.

Het voorstel van Witteveen voldeed volgens de bekendmaking het beste aan de voorwaarden die aan de nieuwe eigenaar werden gesteld. De familie levert een financiële bijdrage aan de succesvolle realisatie van de ‘volgende fase van de ontwikkeling van de formules‘. Volgens De Financiële Telegraaf gaat het om een bedrag van 280 miljoen euro. Een deel daarvan zou via hurenopbrengsten terug kunnen vloeien naar de familie, die via investeringsmaatschappij HB Capital rond twintig procent van de winkelpanden bezit. Die zijn niet bij de overname inbegrepen.

Einde van een tijdperk

De winkelformules hebben samen 474 eigen winkels en 77 franchisefilialen in Nederland en 139 winkels in België en Luxemburg. De retailer maakt dit jaar naar verwachting nog tientallen miljoenen euro’s verlies, met met name in België bloedrode cijfers. Met de verkoop komt Blokker na meer dan 120 jaar in andere handen.

 

Reacties