Weg vrij voor zesde Foodfestival aan de Zaan

Vlnr: Anne, Marjan, Moniek en Karen.
Vlnr: Anne, Marjan, Moniek en Karen.
Foto: Luzan Veenendaal

Dat het Foodfestival aan de Zaan toch een zesde editie zou krijgen ondanks het gegeven dat de organisatoren van de voorgaande edities zich hadden teruggetrokken konden we eerder al melden. Anne van der Spoel en Karen Schoen van K’OOK! aan de Zaanweg in Wormerveer hebben het stokje definitief overgedragen aan Marjan Hoffman en Moniek Hallingse van Festievent uit Westzaan.

Zij beloven ook ditmaal op 28 juni een keur aan eten, drinken en muzikaal entertainment. Festievent is een evenementenorganisatie met een ruime ervaring op het gebied van de organisatie en realisatie van festivals. ‘Als trouwe bezoeker van het Foodfestival ben ik blij dat wij het Foodfestival aan de Zaan organiseren. De eerste reacties zijn heel positief, zowel van de vaste en potentiële bezoekers, de mobiele keukens en de horecaondernemers als de winkeliers in de Zaanbocht. Ook heeft de gemeente haar medewerking gegeven. Dat maakt de weg vrij voor een gezamenlijk en sociaal evenement met een hapje en drankje als verbindende elementen,’ zegt Moniek Hallingse in een persbericht.

Mega openluchtrestaurant

Marjan Hoffman noemt het ‘natuurlijk duidelijk’ dat het Foodfestival aan de Zaan moest worden voortgezet. ‘Het kan niet zo zijn dat een dergelijk succesvol event dat is opgebouwd door twee geweldige vrouwen met zoveel energie en met zo’n hoge gunfactor verloren zou gaan.’ In 2014 organiseerden Anne van der Spoel en Karen Schoen van K’OOK! de eerste editie van het festival. Het groeide uit tot het allergrootste openluchtrestaurant in de Zaanstreek, op een geweldige plek langs de Zaanbocht in Wormerveer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen