Kansen Fleurig op verlenging verblijf Dovenetelweg stijgen

Foto: Illustratie van de petitie voor het behoud van de kinderopvang.

Kinderdagverblijf Fleurig heeft nog steeds een overlevingskans na de raadsvergadering van gisteravond. ‘Het is erop of eronder’ schreven wij, maar we hadden beter moeten weten: in de politiek is immers alles mogelijk. Voor Fleurig betekent dit dat er na het weekeinde opnieuw overlegd wordt met wethouder Natasja Groothuismink over een verlenging van de huurovereenkomst van de voormalige school aan de Dovenetelweg in Kogerveld.

Gisteravond bleek dat volgens deskundigen dat gebouw in een veel betere staat verkeert dan de wethouder de raad in een eerdere vergadering voorspiegelde en dat de kosten om het veilig en aangenaam te maken voor de kinderen dus veel lager uitvallen. Er moet dubbel glas in nieuwe kozijnen komen, er is schilderwerk nodig en het sanitair moet worden vervangen, naast enkele kleinere klussen.

Einde oefening

De kosten daarvan wil Fleurig op zich nemen, zodat het verblijf gerekt kan worden tot een nieuwe locatie gevonden is. Het kinderdagverblijf wil het liefst naar een pand in de toekomstige woonwijk Oostzijderpark, maar dat komt naar verwachting pas in het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar. Het huidige huurcontract met de gemeente loopt eind deze maand af en Groothuismink weigerde eerder categorisch om dat opnieuw te verlengen, waarmee het einde oefening zou zijn voor de onderneming die geen vervangende locatie wist te vinden. Daar lijkt nu weer wat rek in te zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen