Vanavond besluit over voortbestaan kinderdagverblijf Fleurig

Zo zou de omgeving van Fleurig er in de toekomst uit kunnen zien.
Zo zou de omgeving van Fleurig er in de toekomst uit kunnen zien.
Foto: Just Architecten

De POV, PVV en DZ komen met een motie om kinderdagverblijf Fleurig te redden. In de motie wordt het college opgedragen de huurtermijn van Fleurig op de huidige locatie te verlengen zolang het gebouw daar op grond van objectieve rapporten geschikt voor is en zolang er nog geen andere bestemming voor het voormalige schoolgebouw aan de Dovenetelweg in Kogerveld is.

Fleurig kan op termijn terecht in de nieuwe woonwijk Oostzijderpark, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023. Dat blijkt uit aan de motie toegevoegde stukken. Projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp is ermee akkoord om daar een ruimte op de begane grond aan Fleurig-eigenaresse Wendy Kingma te verhuren van 182 vierkante meter, die voldoet aan de eisen die een kinderopvang stelt. Ook over de huurprijs is al overeenstemming bereikt.

De voorgestelde locatie in Oostzijderpark.
Een impressie van de nieuwe woonwijk.

Uit andere documenten blijkt dat Kingma bijna 26.000 euro in het huidige pand moet steken om dat aan alle onderhoudseisen te laten voldoen. In december verklaarde ze in de raad daartoe bereid te zijn om haar bedrijf maar te kunnen voortzetten. Een lange zoektocht naar een vervangende locatie liep op niets uit. Een veelbelovend pand bij de Hempont werd uiteindelijk door de gemeente afgeschoten vanwege milieuaspecten.

Erop of eronder

De motie wordt vanavond besproken in de gemeenteraad. Het is dan erop of eronder voor Fleurig, dat van de gemeente moet vetrekken uit haar huidige onderkomen omdat het niet aan de eisen zou voldoen. Dat wordt door Kingma bestreden, helemaal na de geplande opknapbeurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen