Haarlemse Ikea proeftuin voor nieuw winkelconcept

De vestiging van Ikea in Haarlem.
De vestiging van Ikea in Haarlem.
Foto: Google Street View

Ikea test de komende anderhalf jaar een nieuw concept uit in de vestiging in Haarlem. Terwijl in Zaanstad de wonden worden gelikt over het uitblijven van een besluit over de vestiging van een winkel, heeft de Zweedse meubelgigant volgens het Haarlems Weekblad luttele kilometers verderop de blauwe doos in de provinciehoofdstad aangewezen als een van vier testwinkels wereldwijd.

Ikea is druk doende een toekomstbestendig model te vinden en heeft in Haarlem de showroom volledig verbouwd. De komende anderhalf jaar wordt daar een nieuw concept uitgetest met onder andere interactieve tools, interieuradvies op maat en ‘een extra bijzondere winkelervaring’ door het gebruik van licht, geluid en geur. Klanten kunnen er ter plekke met een interactief scherm de ideale kledingkast samenstellen en ‘bewoners’ van de voorbeeldkamers vertellen over hun persoonlijke woonoplossingen.

Amsterdam en Groningen

De kamers in de showroom zijn gebaseerd op echte huishoudens in Haarlem en omgeving. Ikea test hetzelfde concept ook in Canada, Frankrijk en Polen. Nederland is sinds eind vorig jaar ook al een proeftuin voor een nieuw meubelverhuurmodel in een deel van Amsterdam en vorige week werd ook in Groningen gestart met een pilot, het thuisbezorgen van etenswaren en dranken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen