Babino en Clean Foods gekozen als beste Zaanse ondernemingen

Foto: Twitter

Babino Kinderopvang in Westzaan heeft de Zaanse Ondernemingsprijs 2018 gewonnen en werd gekozen door zowel de jeugd- als de vakjury. De Zaanse Startersprijs ging naar Clean Foods uit Zaandam.

De uitslag werd gisteren bekendgemaakt tijdens de 30e Zaanse Ondernemersdag in het Zaantheater. Babino won het van twee andere genomineerden: Singeling Lastechniek in Wormerveer en Beets Transport uit Wijdewormer. De Zaandamse bedrijven Looops en JustHoreca streden mee om de hoofdprijs in de tweede categorie.

Ondernemer Dick Dekker (rechts op onderstaande foto van Jolanda Fisser) werd onderscheiden met de Erepenning van de gemeente Zaanstad vanwege de maatschappelijke initiatieven die hij nam. Zo is hij de oprichter van ‘t Lokaal in Wormerveer dat bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenbrengt door middel van een stagebureau, een datalab en een samenwerkingsplatform voor projecten.

Daarnaast is Dekker initiatiefnemer van (Z)aan de Wandel, een wandelevenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. (Z)aan de Wandel heeft al zeker 100.000 euro opgeleverd, maar, zo zei locoburgemeester Gerard Ram in zijn toespraak, het evenement staat voor veel meer. ‘Het is ongelooflijk wat een Zaanse verbondenheid, wat een Zaanse kracht je daar voelt. Zaankanters voor elkaar.’

Anna’s Huis

Nauw verbonden met (Z)aan de Wandel is Anna’s Huis, een plek waar zorg wordt geboden aan mensen met kanker. Ook hier was Dekker een van de initiatiefnemers.

Eerder kregen architect Sjoerd Soeters en Frans Wittenberg, voorzitter van de Stichting Binnenstadmanagement Zaandam de Erepenning.

 

 

 


'

Reacties

article
23364
Babino Kinderopvang in Westzaan sleept Zaanse Ondernemingsprijs in de wacht
Babino Kinderopvang in Westzaan heeft de Zaanse Ondernemingsprijs 2018 gewonnen en werd gekozen door zowel
https://zaanstad.nieuws.nl/bedrijvigheid/23364/babino-en-clean-foods-gekozen-als-beste-zaanse-ondernemingen/
2018-11-07T06:52:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/11/07065114/Babino.png
Bedrijvigheid