Pakketbezorgers dreigen met stiptheidsacties in de Sinterklaastijd

Foto: Pixabay

Onafhankelijke pakketbezorgers dreigen met stiptheidsacties tegen PostNL tijdens de feestdagen vanwege te lage bezorgtarieven. Pakketjes zullen rond de drukke Sinterklaasperiode daardoor mogelijk veel te laat bezorgd worden.

Vorig jaar waarschuwden we al eind oktober dat wie op internet inkopen voor Sinterklaas en Kerstmis wilde doen, daar snel aan moest beginnen. Toen kampten bezorgdiensten met een tekort aan personeel. Nu met een overschot aan ontevreden bezorgers.

Grootste opdrachtgever

Het conflict met hun grootste opdrachtgever suddert al maanden. Bezorgers willen een hoger tarief voor het groeiende aantal pakketten, terwijl PostNL volhoudt een reëel en concurrerend tarief te betalen. Ongeveer 2500 bezorgers willen nu tijdens in december hun eisen kracht bij zetten met acties. PostNL heeft zelf 1400 bezorgers in dienst. Dagelijks zijn er 3500 op pad namens dat bedrijf alleen al.

De race to the bottom van de pakketreuzen is slecht voor de werknemers, slecht voor de zelfstandige pakketondernemers en slecht voor de consument die op goede bezorging rekent, aldus voorzitter Willem Snel van de belangenvereniging van bezorgbedrijven BVPD in een persbericht. ‘Nu er voor de enorme najaarsdrukte met Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar geen eerlijk tarief komt, gaan 150 leden en hun 2500 werknemers over tot stiptheidsacties.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen