Energiecoöperatie Saenz uitblinker in duurzaamheid in de Metropoolregio

Saenz is actief op bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld in Wormerveer.
Saenz is actief op bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld in Wormerveer.
Foto: Twitter / Provincie Noord-Holland

De Zaanse energiemaatschappij Saenz, BIZ Havengebied IJmuiden en het grootstedelijke gebiedsontwikkelingsproject Amstel III zijn de winnaars van de Plabeka Bokaal 2018. Saenz, actief op bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld in Wormerveer, won in de categorie Duurzaamheid.

De prijzen van het Platform Bedrijven en Kantoren werden uitgereikt tijdens het congres van de Metropoolregio Amsterdam in Hilversum. Er waren ook bokalen voor de uitblinkers op de terreinen Georganiseerd beheer (IJmuiden) en Transformaties (Amstel III).

Saenz streed met Consortium De Vijfhoek (Almere) en Kagerweg Energiepositief (Beverwijk) om de hoofdprijs. Een onafhankelijke jury beoordeelde hun initiatieven op het innovatief gehalte, de resultaten en de gezamenlijke aanpak. Saenz en Kagerweg zetten in op duurzame energie, wat direct voordelen oplevert voor de bedrijven en bovendien maatschappelijk rendement oplevert. Maar Saenz gaat verder.

Energiecoöperatie

De aangesloten ondernemers hebben nadat Saenz met hulp van de gemeente en een provinciale HIRB-subsidie was opgezet een energiecoöperatie opgericht. Daarvoor werden nieuwe leden aangetrokken, subsidies aangevraagd, duizenden zonnepanelen geplaatst en werd externe deskundigheid ingeschakeld. ‘Doorzettingsvermogen, samenwerking, innovatief gehalte en de meerwaarde van de samenwerking zijn evident,’ aldus de jury.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen