Tientallen taxi’s in beslag genomen rond Amsterdam en Schiphol

Foto: Flickr

Tijdens recente acties tegen dubieuze taxibedrijven rond Amsterdam en Schiphol heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tientallen auto’s in beslag genomen. De inspectie verdenkt zo’n twintig bedrijven, die samen honderden taxi’s bezitten, ervan dat ze veel regels aan hun laars lappen. Of daar ook Zaanse bedrijven bij zijn is onduidelijk: er zijn geen nadere details vrijgegeven.

We hebben na signalen uit de sector, van onze eigen inspecteurs en politiemensen nader onderzoek gedaan,’ liet een woordvoerster van de inspectiedienst na berichtgeving in het Algemeen Dagblad weten. De afgelopen twee weken is een ‘grootscheepse actie’ in gang gezet in samenwerking met politie, justitie en de Belastingdienst, die nog niet is afgerond. De foute taxibedrijven staan gewoon ingeschreven en hebben een vergunning, maar ontduiken de regels.

Zo worden boordcomputers die de rijtijden moeten bijhouden expres losgeknipt, wordt de administratie niet bijgehouden en zijn bedrijven opeens verdwenen. Klanten merken over het algemeen niets van de overtredingen.

Reacties

article
22038
Grootschalig ontduiken van de regels bij taxibedrijven rond Amsterdam en Schiphol
Tijdens recente acties tegen dubieuze taxibedrijven rond Amsterdam en Schiphol heeft de Inspectie Leefomgeving en
https://zaanstad.nieuws.nl/bedrijvigheid/22038/tientallen-taxis-beslag-genomen-rond-amsterdam-en-schiphol/
2018-10-11T15:14:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/10/11151152/taxi.png
Bedrijvigheid