Er is nog één kans op een doorstart voor Vrijbuiter

Foto: Vrijbuiter

Van de twintig overnamekandidaten voor de failliete kampeerketen Vrijbuiter is nog één serieuze gegadigde over, vertelde curator Matthijs Sturms gisteren aan RTV Drenthe. ‘Het is alles of niets.’

De vier winkels van Vrijbuiter, waaronder die in Zaandam, werden eind juli failliet verklaard. Dochter De Waard Tenten werd meegesleept in het bankroet maar is inmiddels overgenomen door de Nederlandse Sunshine Group. Of die onderneming ook de partij is die nu nog in de race is voor Vrijbuiter als geheel is onbekend.

Morgen weer open

In Zaandam, Roermond, Roden en Gouda werden afgelopen zondag magazijnuitverkopen gehouden die veel klanten op de been brachten. De winkels in Zaandam, Roden en Gouda gaan morgen weer open, aldus de curator. Dan zijn de voorraden weer aangevuld en zijn de megastores weer op orde.

Er is volgens Sturms nog geld om het personeel door te betalen. Oorspronkelijk was het idee om voor 1 september een doorstart te maken, maar dat wordt volgens Sturms mogelijk later in de maand. Mócht het alles worden, in plaats van niets.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen