Vrijbuiter failliet; winkels blijven open in afwachting van een doorstart

Foto: Vrijbuiter

Kampeerwinkel Vrijbuiter is failliet verklaard. De 300 medewerkers blijven voorlopig aan het werk omdat de vier vestigingen in Zaandam, Roden, Gouda en Roermond open blijven in afwachting van een mogelijke doorstart. Ook de webshop is nog in de lucht.

Vrijbuiter is een begrip in de kampeer- en outdoormarkt maar worstelt al langer met financiële problemen. In 2014 stond Vrijbuiter na miljoenenverliezen ook al op de rand van een faillissement. In het boekjaar 2015/2016 leed de moedermaatschappij van Vrijbuiter, Wilderness BV, een beperkt verlies van 454.000 euro op een omzet van bijna 16 miljoen. Wel was er weer sprake van een positief eigen vermogen.

Sinds 1985

Vrijbuiter werd in 1985 opgericht door Jaap van Zuijlekom. De eerste en ook later nog grootste vestiging  staat in het Drentse in Roden. De vestiging in Zaandam opende in 2012 de deuren.

In het Dagblad van het Noorden schreef algemeen directeur Ivo Richaers de problemenvan Vrijbuiter toe aan de dalende animo voor kamperen in een tent en een groeiende concurrentie van online winkels en niet-gespecialiseerde discounters als Aldi, Lidl en Xenos. Er zouden echter meerdere gegadigden zijn voor een overname van Vrijbuiter.

Reacties