Drie procent minder WW-uitkeringen in juli dan een maand eerder

Foto: UWV

In Zaanstad werden in juli drie procent minder WW-uitkeringen verstrekt dan in juni en liep het aantal uitkeringen terug van 2666 naar 2587. Vergeleken met 2017 was de daling 18,2 procent.

Die daling van het aantal WW-uitkeringen zette in bijna alle sectoren door. Voor de financiële sector verwacht het UWV de komende jaren een verdere banenkrimp. De aard van de functies in deze sector zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Klanten regelen hun bankzaken en verzekeringen steeds vaker online. Opgeteld bij de reorganisaties in de sector is veel middelbaar geschoold werk bij financiële instellingen verdwenen.

Vraag verandert

In Noord-Holland zal het aantal banen in de financiële dienstverlening eind 2019 naar verwachting zo’n 1000 lager liggen dan begin 2016 en zijn er nog zo’n 10.000 van over. duizend banen in de financiële sector overblijven. Vooral administratieve functies verdwijnen. Aan de andere kant stijgt de vraag naar werknemers voor de contactcentra van banken, naar ICT’ers en financieel specialisten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen