Stiptheidsacties beveiligers Schiphol en dreigende acties bij Ryanair

Foto: Pexels / Demian Smit

De Schiphol-beveiligers leggen vandaag tweemaal tien minuten het werk stil en in de bagagekelder wordt stipt volgens de regels gewerkt. Dat moet druk zetten op de werkgevers om het personeel tegemoet te komen wat betreft loon en arbeidsomstandigheden.

Zowel over de CAO particuliere beveiliging als die voor G4S Aviation Security zijn de onderhandelingen stugelopen. De CAO particuliere beveiliging geldt voor circa 31.000 werknemers van onder andere Securitas, Trigion en G4S Nederland en voor beveiligers die op Schiphol werken bij Securitas T&A, Procheck International en I-Sec. G4S Aviation Security werkt alleen op de luchthaven en heeft 1200 mensen in dienst.

Ryanair

Vanaf volgende week krijgen tienduizenden reizigers in Europa last van stakingen bij Ryanair. Op 25 en 26 juli staakt het cabinepersoneel in België, Portugal en Spanje en mogelijk op woensdag eveneens in Italië.

Eerder deze maand werd een aantal vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland al geannuleerd door een pilotenstaking en ook Duitse piloten overwegen een staking. In Nederland zijn de Ryanair-piloten al evenmin tevreden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen