Zaanse opent eind augustus in Amsterdam de eerste ‘gezonde trekmuur’

Foto: Flashy Agency /Health Food Wall

De Zaanse ondernemer Anouk Snelders opent eind augustus aan de Amsterdamse Kinkerstraat 66A haar Health Food Wall: de eerste ‘gezonde trekmuur’ annex lunchroom van het land.

Het idee voor de Health Food Wall ontstond wegens het gebrek aan gezonde, snelle maaltijden. Snelders vroeg zich af waarom fastfood altijd ongezond moet zijn: ‘Ik vind het belangrijk om bewust met mijn gezondheid bezig te zijn, niet alleen door gezonde voeding maar ook door regelmatig te bewegen en positief in het leven te staan. In een vol en druk leven wil ik graag de keuze hebben in gezond eten dat ook lekker en snel te verkrijgen is. Met dit initiatief wil ik mensen dezelfde optie bieden: gezonde maaltijden die snel, makkelijk en betaalbaar zijn.’

De trekmuur wordt gevuld met – uitsluitend koude – vegetarische gerechten en er kan snel contactloos betaald worden. In de lunchroom kan achter de laptop gewerkt worden met een kop koffie, biothee, een smoothie of een sapje en desgewenst een gezonde, zoete snack.

De 26-jarige Snelders, die Voeding en Diëtiek studeerde en als chef in verschillende restaurants werkte, gebruikt zoveel mogelijk seizoensproducten van biologische kwekers. De maaltijden zijn altijd vegetarisch met veel veganistische en glutenvrije opties. Ze komen uit de muur inclusief bestek en een tasje, zodat ze ook gemakkelijk meegenomen kunnen worden.

Maaltijdmuur

De trekmuur lijkt uiterlijk veel op de maaltijdmuur die Albert Heijn momenteel test in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam en die is bedoeld voor bedrijven waar het klokje rond gewerkt wordt, zoals ziekenhuizen. De inhoud is echter van een geheel andere orde.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen