Koole Terminals neemt voor 155 miljoen euro Odfjell Terminals over

Foto: Koole Terminals BV

Koole Terminals BV uit Zaandam heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf het Rotterdamse Odfjell Terminals (OTR) wil overnemen. De aankoop zou 155 miljoen euro kosten.

Bij de deal is ook Odfjell Terminals Maritiem inbegrepen. OTR ligt in de haven aan de Botlek en slaat zowel chemische als minerale olieproducten op. Het bedrijf levert ook onafhankelijke destillatiediensten. Er werken 640 mensen.

Koole Terminals is al een belangrijke speler in de logistieke keten van Rotterdam. Met steigerfaciliteiten, pijpleidingen en 2.000.000 kubieke meter aan opslagcapaciteit bedient Koole olieraffinaderijen en handelaars. Met behulp van flexibele dienstverlening worden overliggeld en vertragingen zoveel mogelijk vermeden.

Zaandam, Pernis, Nijmegen

De terminal omvat 83 tanks van verschillende omvang, die veelal verwarmd kunnen worden. Met geavanceerde blending equipment kunnen klanten elk gewenst product laten samenstellen. Koole heeft terminals in Zaandam, Pernis en Nijmegen.

Het hoofdkantoor van Koole is gevestigd aan de Sluispolderweg 67 in Zaandam. De grondlegger was in 1943 Cornelis Koole Sr., die begon als een eenmansbedrijf. Hij vervoerde oliën en vetten van Schipluiden naar de voedingsindustrie in Zaandam en omstreken, in zijn schip Nooit Volmaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen