Zo’n 170.000 werknemers non-foodretailers krijgen 1,03 procent meer loon

Onder meer medewerkers van sportwinkels vallen onder de nieuwe CAO.
Foto: Pixnio

Non-foodretailers hebben met CNV Vakmensen en een aantal kleinere vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. De FNV staat buitenspel bij de afspraken, die 170.000 werknemers van onder meer sport-, mode- en woonwinkels, tuincentra en grootwinkelbedrijven raken.

Zij krijgen een loonsverhoging van 1,03 procent. Tot 1 januari 2021 worden de lonen bovendien telkens op 1 juli en 1 januari verhoogd met het percentage waarmee het wettelijke minimumloon stijgt. Ook zijn er afspraken gemaakt over weekenddiensten en oudere werknemers.

Einde van de seniorendagen

De seniorendagen vervallen en worden vervangen door de mogelijkheid om 80 procent te gaan werken met behoud van 85 procent van het salaris en een volledige pensioenopbouw. Iedereen krijgt bovendien 150 euro ‘ontwikkelbudget’ per jaar.

Looneis FNV 3,5 procent

De FNV legde eerder een looneis van 3,5 procent neer, maar is niet betrokken bij de afspraken. ‘De goedkoopste CAO van Nederland moet nog goedkoper, en daar doen wij niet aan mij’, reageerde sectorhoofd Mari Martens van de vakvereniging in het Financieele Dagblad.

Reacties