Bijna de helft van de franchisenemers van Runnersworld haakt af

De vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam.
De vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam.
Foto: Google Street View

Elf van de 24 franchisenemers van Runnersworld willen weg bij de keten van hardloopspecialisten, meldt het Financieele Dagblad vandaag. Daarmee zou volgens de berekeningen van de winkeliers 43 procent van de omzet verdwijnen.

De franchisenemers vinden dat de formule Runnersworld hen beknot in hun vrijheid geeft en te weinig oplevert. Zij starten daarom een eigen keten: RunX.

Vernieuwingsslag

Moederbedrijf Euretco staat op het punt om de formule drastisch te vernieuwen. In Amsterdam werd afgelopen voorjaar de eerste winkel geopend in de nieuwe stijl Runners World 2.0. De vertrekkende franchisenemers verwachten daar weinig van en willen er niet in investeren.

De franchisers die nu met Runnersworld breken, vinden dat zij binnen Euretco onvoldoende ruimte krijgen om zich als hardloopspecialist te onderscheiden. Ze zouden nu bijna alleen maar uit schoenen kunnen kiezen die Euretco inkoopt voor dochterbedrijf Intersport.

Coƶperatie

De afhakers zijn bezig om een coƶperatie op te zetten, die rechtstreeks zaken kan doen met grote merken als Adidas en Nike, die niet verkopen aan individuele ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen