Flinders gestart met refurbished en duurzaam design

De woonwinkel van Flinders op het Hembrugterrein.
De woonwinkel van Flinders op het Hembrugterrein.
Foto: Google Street View

De Zaanse woonwebshop voor designproducten en accessoires Flinders is gestart met de verkoop van refurbished design en lanceerde een lijn met producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

De sterk groeiende onderneming met een woonwinkel op het Hembrugterrein introduceerde de nieuwe categorie duurzaam design en wil zo naar eigen zeggen voldoen aan de toenemende vraag naar ‘producten die de wereld beter maken’. Het bedrijf verkoopt nu ook producten die zijn opgeknapt met originele onderdelen en die met korting worden aangeboden.

Flinders heeft voor kantoren en andere werkplekken refurbished producten van toonaangevende merken als Vitra, Herman Miller en Gispen. De bureaustoelen en tafels zijn opgeknapt en versleten onderdelen als armleggers en wielen zijn vervangen door nieuwe. De klant krijgt er vier jaar garantie op.

Samenwerking

Zo krijgt verouderd design een tweede kans. Tegelijkertijd worden kortingen van 50 tot 80 procent geboden op de nieuwprijs,’ schrijft Flinders in een persbericht. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met Workbrands, een gespecialiseerde zaak uit Eindhoven.

Duurzaam design behelst onder meer stoelen van oceaanplastic (Wehlers), lampen van gerecycled karton (Graypants) en opbergmanden van gerecyclede petflessen (Muuto).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen