Elektronicaketen Expert heeft het tij mee

Het filiaal aan de Zaanweg in Wormerveer.
Het filiaal aan de Zaanweg in Wormerveer.
Foto: Google Street View

Elektronicaketen Expert heeft het tij mee: de winkelomzet groeide vorig jaar met bijna zes procent. Hoe hoog de omzet was, wordt niet bekendgemaakt.

De winstcijfers worden ook niet gedeeld, maar Expert heeft naar eigen zeggen ‘een goede eigen vermogenspositie en blijft een solvabele speler in de markt’. De keten gaat er prat op on- en offline succesvol te combineren door alle onlineverkopen via de winkels te laten lopen. Die strategie werd vijf jaar geleden ingezet.

Kannibalisme

Met een centraal aangestuurde webshop kannibaliseer je op je eigen ondernemers. Bij ons is een klant een klant, het maakt niet uit hoe hij binnenkomt. We hebben twee winkeldeuren. Doordat de online orders naar de winkel gaan, maak je het tastbaar voor de ondernemer en gaat hij het ook leuk vinden,’ zei directeur Dik Pijl van de moederorganisatie daar vorig jaar over tegen Retailtrends.

Zaanweg Wormerveer

In 2016 noteerde Expert ook al een omzetgroei, toen van acht procent. De formule wordt bestierd door zelfstandige ondernemers. De keten heeft in Zaanstad een vestiging in Wormerveer, aan de Zaanweg 115.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen