OV-pas opladen aan de NS-balies gaat geld kosten

Foto: YouTube

Het opladen van de OV-chipkaart bij de NS-balies op treinstations gaat vanaf 2 juli 50 cent kosten. Opwaarderen bij een automaat blijft gratis.

De Spoorwegen noemen dat laatste ‘op zich een eenvoudige handeling’ en opwaarderen aan de balie kost het bedrijf tijd en geld. Ouderen vanaf 75 jaar, rolstoelgebruikers en reizigers met een visuele beperking hoeven het bedrag niet te betalen.

Een ruime meerderheid van de klanten die van de balies gebruikmaken is overigens jonger dan 60 jaar en reist vaker dan zes keer per jaar met de trein, aldus de NS. Om met NS te kunnen reizen moet minimaal 20 euro op de OV-chipkaart staan.

Evaluatie

De treinvervoerder gaat de invoer eerst evalueren op 29 stations, waaronder Amsterdam Sloterdijk, voor het systeem landelijk wordt uitgerold. Ook daarna blijven servicemedewerkers op stations gratis beschikbaar om uit te leggen hoe de automaten werken.

De NS hebben ook het nieuwe Flex-reizen aangekondigd: reizen op rekening in het hele openbaar vervoer. Dan hoeft de kaart nooit meer te worden opgeladen. Eens per maand sturen de vervoerders een factuur die per automatische incasso van de bankrekening wordt afgeschreven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen