Beeldbepalend caravan- en camperbedrijf Venrooy failliet verklaard

Vele jaren lang een vertrouwd beeld in Assendelft: Venrooy.
Foto: Google Street View

Automobiel- en caravanbedrijf Venrooy in Assendelft is gisteren falliet verklaard. Mr. J.B. Biezen is aangesteld als curator

Eigenaar Anton Venrooy van het beeldbepalende camper- en (sta)caravanbedrijf vlak achter de spoorlijn kondigde vorig jaar augustus al aan te zullen stoppen omdat hij, op 77-jarige leeftijd, geen opvolger had. Hij was sinds 1974 actief aan de Dorpsstraat 1086 met een ruime keus aan nieuwe en gebruikte sta- en toercaravans en campers. Venrooy beschikte ook over een eigen werkplaats met Bovag-keurmerk en een campingwinkel.

Uniek bedrijf

Het bedrijf bouwde en verbouwde ook chalets naar eigen ontwerp en verzorgde het transport naar de gewenste standplaats. Dat gebeurde eveneens met de accommodaties die er werden gehuurd. Een totaalpakket dat gedurende ruim 45 jaar schaven aan uitbreiding en verbetering een uniek bedrijf opleverde, maar waarvoor het doek nu definitief gevallen is.

Venrooy huurde het ruime buitenterrein van 5895 vierkante meter. De opstallen zette hij er zelf neer en die moeten worden weggehaald mocht de nieuwe huurder van het terrein ze niet willen overnemen.

Reacties