Internationaal busvervoerder Flixbus breidt het aanbod flink uit

Foto: Wikimedia

Busdienst Flixbus breidt haar diensten flink uit en dat is, met een opstaphalte in Amsterdam Sloterdijk, ook voor reislustige Zaankanters goed nieuws.

Flixbus verdubbelt de requenties, er worden 300 nieuwe verbindingen geopend en er komen tien nieuwe haltes bij. Op bestaande trajecten zoals Amsterdam en Brussel gaat in plaats van twaalf keer per dag elk uur een bus rijden. En dat laatste gebeurt ook op het traject Amsterdam – Parijs. De uitbreding van de diensten is al in gang gezet en wordt in stappen uitgevoerd.

Nieuwe verbindingen zijn onder meer Amsterdam Charleroi en Amsterdam – Luxemburg. Ook komen er dagelijkse verbindingen met toeristische bestemmingen zoals de Efteling en Zandvoort.

Internationaal mobiliteitsplatform

Flixbus is een internationaal mobiliteitsplatform dat samenwerkt met rond 200 regionale busbedrijven in heel Europa. Deze lokale buspartners zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van de routes, terwijl Flixbus voor de vergunningen zorgt die nodig zijn om op een internationaal langeafstandsnetwerk te opereren.

Flixbus zorgt voor netwerkplanning, marketing, kwaliteitsmanagement en de klantenservice. Dit bedrijfsmodel heeft een snelle internationale groei mogelijk gemaakt.

Het van oorsprong Duitse bedrijf vervoerde afgelopen jaar twee miljoen passagiers via Nederland. Het streven is om dit jaar de 3,5 miljoen aan te tikken. In Amsterdam kan overigens ook worden ingestapt in de Bijlmer en in Haarlemmermeer op Schiphol.

Omdat het zo mooi aansluit bij het onderwerp – en ter illustratie van de enorme ontwikkeling van onze keuzemogelijkheden – doen we er nog een plaatje bij:.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen