Faillissement voor herenmodezaken Adam en Duetz

22 jun , 12:16 Bedrijvigheid
screenshot 20240622 115429
Moederbedrijf Quality of Life van Adam en Duetz heeft voor beide herenmodewinkels het faillissement aangevraagd. 'Even geduld alstublieft. Wij voeren onderhoud uit en we zijn zo snel mogelijk weer online,' melden de websites van beide ketens. Adam heeft onder meer fysieke winkels in Beverwijk en Heerhugowaard.
screenshot 20240622 120718
Duetz en Adam hebben samen 20 winkels en twee webshops. Volgens Nu.nl
zijn de coronasluitingen en het feit dat de webshops van de beide zaken lang niet goed draaiden de oorzaak van de financiële malaise. Ook stijgende uitgaven voor bijvoorbeeld energie en lonen hakten erin. Alle winkels zijn per direct gesloten.
Gisteren maakte Duetz via Facebook
nog melding van een magazijnuitverkoop met 'hoge kortingen tot wel 70 procent' in de winkels, maar wie dat vandaag pas ziet komt voor een dichte deur te staan. Vier dagen geleden werden de kortingen aangekondigd als een gevolg van 'het beroerde voorjaar'. Daardoor 'zijn de voorraden bij veel retailers te hoog opgelopen, zo ook bij Duetz en we willen ruimte maken voor de nieuwe najaarscollecties die al binnen druppelen. Daarom moet ons magazijn helemaal leeg,' heette het toen.