Weinig honkvast Jan Keezer blij met pand Kleine Tocht

Foto: Jan Keezer BV

Logistiek dienstverlener Jan Keezer is verhuisd naar de Kleine Tocht 14 in Zaandam, met meer dan 7700 vierkante meter opslagruimte. Verhuurder Mirastar heeft het gebouw eerst deels gerenoveerd en verduurzaamd.

Naamgever Jan Keezer startte in 1916 op de Achterdam in Zaandam met zo’n 50 vierkante meter overslagruimte op de kade. In 1924 werd het bedrijf overgenomen door de grootvader van de huidige eigenaar maar bleef de inmiddels bekende bedrijfsnaam Jan Keezer behouden. In 1938 werd het oude kantoorschip vervangen door de Prinses Beatrix en in 1958 verhuisde de onderneming van de Achterdam naar het speciaal voor de bodediensten aangelegde Bodecentrum aan het einde van de Nicolaasstraat in Zaandam.

Oostzaan

Ook daar groeide het bedrijf echter weer uit zijn jasje en daarop werd de overstap gemaakt naar het Ambacht in Oostzaan, waarmee de op- en overslagruimte in één klap verdubbelden. In 1994 was de volgende tussenstop de Noorder IJ- en Zeeweg in Zaandam, waar een oude droogkamer van Houthandel van de Stadt werd betrokken en er met 450 vierkante meter aan ruimte naast overslag ook opslag mogelijk werd.

Niet gepland

Hiermee was de odyssee van Jan Keezer nog niet gedaan, want in oktober 2021 werd Vredeweg 46 het nieuwe adres, met acht laad- en losdocks en een op- en overslagcapaciteit van 2300 vierkante meter. Het plezier was daar van korte duur, want in mei vorig jaar vertrok de verhuurder onverwacht naar een andere locatie en werd Jan Keezer verzocht om uit te zien naar een ander bedrijfspand. ‘Hoewel dit niet in onze planning was opgenomen zijn wij enorm blij met onze nieuwe locatie waar we 7700 vierkante meter tot onze beschikking hebben,’ is het nu (voorlopig?) eind goed al goed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen