Muizenplaag leidt tot sluiting DC Picnic in Zaandam

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Klanten van Picnic in de Zaanstreek en omgeving hoeven vooralsnog niet meer te vrezen voor een muizensnoetje of een bewegende staart tussen hun boodschappen. Het distributiecentrum van de online supermarkt in Zaandam is tijdelijk gesloten vanwege een muizenplaag.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaf bevel tot een grote schoonmaak in het pas verkochte distributiecentrum, dat door Picnic wordt gehuurd. Door de muizen komt de voedselveiligheid in het geding, melden diverse media. ‘Muizen zijn incontinent,’ legt een woordvoerder van de NVWA uit, wat betekent dat ze al lopend plassen. Dat is geen fijne gedachte tussen etenswaren. Picnic heeft de bevoorrading van de elektriche vloot verplaatst naar andere DC’s om de klanten te kunnen blijven bedienen.

Maatregelen

Het bedrijf moet nu zorgen dat de muizen verdwijnen en het moet maatregelen nemen om te voorkomen dat ze weer terugkomen, ‘dus alle gaten en kieren dichten’. Daarna moeten alle producten die opgeslagen lagen worden bekeken. Eten zonder verpakking of met een ‘doordringbare verpakking’ moet worden weggegooid. Eten dat bijvoorbeeld in glas of blik zit mag blijven, maar moet wel worden schoongemaakt. Ook moet het hele pand zelf grondig worden gereinigd.

Daarna komt de NVWA opnieuw langs om te kijken of de hygiĆ«ne weer op orde is en pas dan mag het bedrijf weer open. Picnic ontkent overigens dat het om een ‘grote muizenplaag’ gaat, maar groot genoeg voor de NVWA om in te grijpen. Het DC van Picnic ligt naast dat van Albert Heijn. Het is voor de Zaanse keten te hopen dat de verdreven muizen niet daar hun heil gaan zoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen