Lex Brakenhoff maakt boek met recepten klantfavorieten

Foto: Facebook / Lex Brakenhoff

De naam van bakker Lex Brakenhoff mag dan uit het straatbeeld verdwijnen in Assendelft, hij is van plan om er in boekenkasten weer op te duiken. Naar verwachting in de eerste week van april verschijnt een boek met eigen recepten, zodat klanten van de bekende producten kunnen blijven genieten door ze zelf te maken. Overigens is de winkel inmiddels ingericht met een afscheidstentoonstelling (zie hierboven).

Het receptenboek Bakken met Lex krijgt een hardcover en wordt gedrukt op luxe papier. Omdat de winkel aan de Dorpsstraat op zondag 14 januari voor het laatst open is, is besloten om de boeken niet fysiek aan bieden maar via voorintekening. Alleen voor mensen die een pre-order plaatsten en die hebben betaald zal een boek worden gedrukt. Hierdoor loopt Brakenhoff niet het risico om met onverkochte boeken te blijven zitten, maar kan wel iedereen die het boek graag wil hebben er één (of meerdere) bemachtigen.  Om alvast een idee te geven de inhoud plaatste de bakker maar liefst 20 recepten die in het boek worden uitgewerkt alvast op Facebook.

Wat staat er zeker in?

Bij ieder recept wordt in het boek ook een persoonlijk verhaal verteld. ‘Een grappige anekdote of de reden waarom een bepaald product voor ons speciaal is, bijvoorbeeld. Zo is het niet alleen een receptenboek, maar krijgt u er ook een deel van onszelf bij. ‘  De  recepten (met een uitleg van de meester zelf) zijn:

  • Luilakbol: de befaamde bol met stroop waar Rudolph van Veen letterlijk zijn vingers bij af heeft gelikt;
  • Santaro: heeft deze nog uitleg nodig?
  • Gevulde koek: mag echt niet ontbreken;
  • Witte bollen: omdat de keren dat we te horen kregen dat onze cadetten de lekkerste zijn op geen enkel telraam meer bij te houden is;
  • Granola: vanaf dag één een schot in de roos;
  • Stokbrood: het recept dat ik samenstelde voor mijn deelname aan Meester Boulanger;
  • Koolhydraatarme bollen: niet schrikken; is echt een heerlijk broodje;
  • Het Saens noten-vruchtenbrood: voor bij de borrel, de soep, of als heerlijk tussendoortje;
  • Zwitsers: tot de verbazing van velen (waaronder die van onszelf) vrijwel nergens meer te koop, maar één van de lekkerste koeken ooit gemaakt. Daar bent u het mee eens, want ze zijn niet aan te slepen;
  • Taaitaai-pepernoten: voor het echte Sinterklaasgevoel;
  • Amandelkrullen: als we dit recept achterwege zouden laten wil niemand het boek hebben;
  • Oliebollen: het recept waar we hoge ogen mee scoorden in de AD-oliebollentest, en sindsdien fans uit alle windstreken naar onze winkel blaast;
  • Duivekater: het basisrecept, welke een heerlijke duivekater oplevert. Ons eigen recept is een geheim dat hoogstwaarschijnlijk wordt meegenomen in ons graf;
  • Aad’s flap: een ode aan mijn vader. Speculaaskoek met rumrozijnen;
  • Winterwonderbrood: wat begon als een tijdelijk jubileumbrood is inmiddels uitgegroeid tot één van onze bestverkochte najaarsbroden. En niet zonder reden;
  • Aardbeienslof: omdat er geen fan is die deze kan weerstaan;
  • Zaans krentenbrood: met kaneelspijs. Moeten we meer zeggen;
  • Schuimkransjes: voor in de boom, bij een kop thee, als dessertdecoratie; ze zijn niet weg te denken tijdens de kerst;
  • Ciabatta: vrij simpel maar niet te versmaden;
  • Glutenvrij appelgebak: of er een engeltje over uw tong piest.
Wie besloten heeft om het boek te kopen kan appen naar naar 06 4613 3097 om dit kenbaar te maken, met vermelding van naam en adresgegevens. De koper ontvangt dan een tikkie van 29,95. euro,  de prijs per boek inclusief verzendkosten. Na de betaling wordt de aankoop bevestigd. De uiterste besteldatum is 31 januari en daarna is het boek niet meer (bij) te bestellen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen