Acties FNV in de houthandel bereiken de Zaanstreek

Foto: Google Street View

De FNV roept zijn leden in de houthandel in Noord-Holland op tot werkonderbrekingen voor een goede, nieuwe CAO. Dit keer bij het hoofdkantoor van Timber and Building Supplies aan de Symon Spiersweg in Zaandam en de andere vestigingen van de holding in de regio, waaronder PontMeyer.

FNV actiecoördinator Dennis Vereggen stelt dat er al succesvolle werkonderbrekingen zijn geweest in Noord-Brabant en Utrecht.’Ook onze strijdbare leden in Noord-Holland zijn er klaar voor. Onze eis van tien procent structurele loonsverhoging voor alle werknemers, dus ook voor de groep ‘boven CAO’ers’, blijft keihard staan. De komende tijd zal er op nog meer plekken in het land actie worden gevoerd. Net zolang tot er aan onze gerechtvaardigde eisen wordt voldaan.’ De eerste speldenprikken zijn morgenochtend.

Tegenstribbelende werkgevers

Op 29 september liep het door FNV Bouwen & Wonen verstuurde ultimatum naar de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) voor een nieuwe CAO af. De VVNH liet echter weten niet op de gestelde eisen in te gaan. De vakbond wil onder meer een CAO met een looptijd van één jaar, van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024, per 1 juli 2023 een structurele verhoging van alle maandsalarissen met 100 euro bruto (op fulltime basis) en daarbovenop een verhoging van zes procent voor alle salarisschalen, daadwerkelijk betaalde bruto salarissen en overige emolumenten.

Op de lijst van eisen staan verder en reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 0,21 eurocent per kilometer, geen verhoging van de leeftijd waarop ploegendienst geweigerd mag worden, de bevriezing van de jaarlijkse verhoging van de franchise tot het niveau van de franchise van de pensioenregeling voor de meubelindustrie en de invoering van een protocolafspraak om verder te praten over de invoering van een zwaarwerkregeling. In de houthandel werken circa 6000 werknemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen