Juwelier Van Zaanen na 44 jaar in andere handen

Foto: Google Street View

Maarten en Alouette van Zaanen geven na 44 jaar per 1 november hun juwelierswinkel door aan een volgende generatie vakmensen: Jasser en Shams uit Heerhugowaard. De naam Van Zaanen blijft voortbestaan in Krommenie, maar de naamgevers van de zaak gaan met pensioen.

De nieuwe eigenaar zit al vijftien jaar in het juweliersvak en volgens een bericht van de Zaanse zaak op Facebook ‘is Jasser het spreekwoordelijke pareltje, die geknipt is voor de job’. Vanaf 1 oktober is hij officieel de eigenaar van de winkel. Het vertrekkende echtpaar gaat hem dan nog een maand in het zadel helpen en afscheid nemen van de collega’s en klanten.

Gouden hart

‘Wij zijn ontzettend trots dat de hoek op de Zuiderhoofdstraat het gouden hart van Krommenie mag blijven, waar je terecht kan voor schitterende gouden en zilveren sieraden en de mooiste horloges,’ laat het echtpaar weten. Trudi, Lia en Fenna blijven in dienst. Reparaties en bestellingen blijven ook gewoon doorlopen en aan de openingstijden verandert er voorlopig evenmin iets.

Op zaterdag 28 oktober nemen Maarten en Alouette van Zaanen afscheid van hun klanten. Van 16:00 tot 18:00 uur is er dan in de Café ’t Centrum een receptie.

Cookieinstellingen