Maex Impuls Energie steekt 220.000 euro in projecten

Foto: Maex

Initiatieven in de Metropoolregio Amsterdam die impact (willen) maken in de energietransitie kunnen vanaf 20 juni mogelijk een financiële bijdrage krijgen via de Maex Impuls Energie. Dit is een samenwerking van Maex en Shell om organisaties te helpen bij een duurzame impact in de regio waar ook Zaanstad toe behoort.

De Maex Impuls Energie investeert 220.000 euro in ‘initiatieven die onmisbaar zijn voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, zoals de energietransitie’. Denk daarbij aan energiebesparing, het opwekken van hernieuwbare energie, verduurzamingsadvies, duurzame verwarming en/of duurzame mobiliteit. ‘Een Maex-impuls versterkt de organisatiekracht van maatschappelijke initiatieven, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.’

Snelle veranderingen

Er wordt onderscheid gemaakt tussen initiatieven die willen verduurzamen door het nemen van energiebesparende maatregelen of door het inwinnen van advies en initiatieven die al actief zijn binnen de energietransitie en hun organisatiekracht duurzaam willen versterken en / of professionaliseren. ‘De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Als één van de grootste energiebedrijven in Nederland vindt Shell het belangrijk om de impacteconomie te ondersteunen bij deze uitdagingen,’ zegt Anne Schreuder van Shell Nederland.

Meer regio’s volgen

Andere regio’s volgen later dit jaar Het is de ambitie om later dit jaar nog drie Energie Impulsen te lanceren in de regio’s waar Shell aanwezig is: de Rijnmond & Moerdijk, Haaglanden en Noord Nederland. ‘Maex stimuleert brede welvaart en helpt bedrijven, fondsen en overheden om snel en effectief in de samenleving te investeren. Shell is een belangrijke speler in de energietransitie. Samen de impact vergroten, dat is waar we voor gaan,’ geeft oprichtster Gerda Deekens van Maex aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen