CDA verbaasd over keuze hartje Wormerveer voor coffeeshop

Foto: Google Street View

Het CDA wil weten waarom burgemeester Jan Hamming ervoor gekozen om de coffeeshop voor het noorden van Zaanstad in het centrum van Wormerveer te plaatsen. Het verkooppunt van softdrugs – waar ze niet ter plekke gebruikt mogen worden – komt in de Marktstraat.

Steunfractielid Nick Hendriks wijst er in schriftelijke vragen op dat een bewonersenquête in Zaanstad Noord uitwees dat zij geen coffeeshop in bijvoorbeeld een centrumgebied wilden. De fractie heeft daarom de indruk dat er ‘onvoldoende geluisterd is’ naar de inwoners in Noord. Hendriks vraagt verder welke burgerparticipatie er geweest is met betrekking tot de locatie van de coffeeshop genaamd Smokery. ‘Hebben omwonenden, ondernemers en belanghebbenden de mogelijkheid gehad om hun mening te geven en zijn deze meegenomen in het besluitvormingsproces?’

Bedrijventerrein

Het CDA is verder benieuwd of is overwogen om de coffeeshop op een bedrijventerrein of een andere locatie te plaatsen en waarom daar dan uiteindelijk van is afgezien. Zaanstad doet mee aan het uiterst traag op gang komende experiment met legale wiet en één van de voorwaarden daarvoor was dat alle coffeeshophouders mee zouden doen. Dus de twee in Zaandam én de nieuwe in Wormerveer. Hendriks wik graag een bevestiging dat dit inderdaad het geval is. Daarnaast vraagt hij een uitgebreidere uitleg over de te nemen maatregelen tegen overlast en voor een veilige omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen