Wormerveer krijgt een coffeeshop in de Marktstraat

Foto: Google Street View

De Marktstraat in Wormerveer is aangewezen als vestigingsplek voor de derde Zaanse coffeeshop. De zaak met de naam Smokery trekt in het pand waar eerder telefoons en laptops werden verkocht en gerepareerd. De coffeeshop moet begin augustus open gaan.

De afgelopen maanden heeft de ondernemer aan alle randvoorwaarden voldaan om zijn zaak vergund te krijgen, laat de gemeente vandaag weten. De coffeeshop wordt ingericht als een ‘cannabiswinkel,’ wat betekent dat er geen consumptieruimte is. Bezoekers kunnen er dagelijks tussen 10:00 en 22:00 uur alleen softdrugs afhalen. Tijdens de openinguren is altijd een portier aanwezig om toezicht te houden op de winkel en directe omgeving.

Veiligheid

De portier zal leeftijdscontroles uitvoeren, optreden bij overlast en foutparkeren. De ondernemer nodigt omwonenden uit voor een kennismakingsbijeenkomst en wil regelmatig in gesprek gaan met buurtbewoners en ondernemers. Bij eventuele klachten wordt snelle actie beloofd. Ook een veiligheidsplan maakte deel uit van de procedure. Hierin moest de exploitant aantonen op welke manieren mogelijke overlast wordt voorkomen en hoe de openbare orde en veiligheid rondom de coffeeshop wordt gewaarborgd. De exploitant is daarnaast ook gescreend op grond van de Wet Bibob.

Minder illegale verkoop

In Zaanstad mogen zich maximaal drie coffeeshops vestigen en twee daarvan zitten in het centrum van Zaandam. In 2021 heeft de gemeenteraad aangegeven de derde coffeeshop in Noord te willen voor een betere spreiding. Zo wordt in Noord de verleiding om over te stappen naar het illegale circuit verkleind omdat er minder ver gereisd hoeft te worden. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen.

Cookieinstellingen