La Place trekt in bij grote vestigingen van Hema

Foto: Google / Fred Hart

La Place trekt in bij Hema, meldt Nu.nl. Zowel het warenhuis als de horecazaak zijn geheel of deels in handen van de familie Van Eerd, de eigenaren van supermarktketen Jumbo.

Het afgelopen boekjaar maakte Hema voor het eerst in lange tijd weer een behoorlijke winst. De ruim 700 winkels – waarvan 543 in Nederland – en de webshop leverden bij een omzet van bijna twee miljard euro een winst van ruim 31,5 miljoen euro op, die weer in de winkels wordt ge├»nvesteerd. Voor deze zomer wordt een tiental winkels omgetoverd naar een nieuw concept, met onder andere een 0.0-bar met alcoholvrij bier en wijn, kale taarten die mensen zelf kunnen versieren en schepkoekjes.

Rookworst to go

In de hele grote Hema-winkels is ruimte voor een La Place in plaats van het bekende Hema-restaurant. De typische producten als de rookworst, hotdog en het saucijzenbroodje blijven ook te koop, om mee te nemen In middelgrote zaken blijft het Hema-restaurant bestaan, naast de take away. In de zomer wordt beslist wat de koers voor de winkels wordt en wanneer welke winkel op de schop gaat.

Cookieinstellingen