Supermarkten volgende kluif bonden in CAO-gesprekken

Foto: Google / Alp Çinkaya

De vakbonden mogen dan de eerste horde genomen hebben in de titanenstrijd met Albert Heijn, de tweede duikt alweer op. Er is een akkoord bereikt over de CAO voor de werkers in de distributiecentra van de keten, maar op dinsdag 23 mei beginnen ‘hele spannende’ onderhandelingen over de werknemers van de winkels.

Dan gaat het over alle supermarkten van de grote formules, laat FNV-bestuurder Danielle Wiek weten. De inzet van de bonden is een ‘fatsoenlijke’ loonsverhoging. ‘Het gaat om dezelfde punten als we op dit moment overal op tafel leggen,’ aldus de vakbondsvrouw. Dat betekent onder meer een loonsverhoging van meer dan veertien procent. De komende onderhandelingen gaan over de CAO’s Supermarkt VGL en het Levensmiddelenbedrijf. De huidige arbeidsovereenkomsten lopen tot 1 juli.

De vakbonden en Albert Heijn werden het gisteren eens over een nieuwe CAO voor de distributiecentra. Die medewerkers krijgen onder meer een loonsverhoging van tien procent. Ook het distributiecentrum van Jumbo volgt volgens Wiek de loonstijging die uit de komende onderhandelingen komt. ‘Het wordt heel spannend waar de werkgevers mee gaan komen, vooral omdat we dit jaar behoorlijk laat beginnen met onderhandelen.’

 

Cookieinstellingen